Trump, ”un rasist, escroc şi un trişor”. Președintele, ”îngropat” de dezvăluirile fostului avocat

Wednesday, 27 February 2019, 10:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, se pregătește să îl îngroape pe președinte, cu o serie de dezvăluiri șocante în fața Congresului. 

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, se pregătește să admită într-o audiere în fața membrilor Congresului o legătură directă dintre președinte și campania Wikileaks de diseminare a informațiilor compromițătoare despre Hillary Clinton, scrie CNN.

Cohen susține că Trump știa de eforturile consilierului său, Roger Stone, de a ține legătura cu Wikileaks, înainte ca site-ul să dezvăluie seria de mailuri sustrase de pe serverele Partidului Democrat, cel mai probabil în urma atacurilor hackerilor ruși.

Dezvăluirile sunt deja făcute de Cohen și inserate într-o declarație de 20 de pagini oferită membrilor Congresului, înaintea audierii avocatului care va avea loc miercuri într-o comisie a Congresului.

Potrivit lui Cohen, Trump a fost informat la telefon, chiar de către Stone, că Wikileaks urma să dea publicității informațiile compromițătoare despre Clinton.

”Nu ar fi minunat?”, ar fi spus Trump.

Cohen mai spune că avocații personali ai lui Trump i-au editat declarațiile făcute în fața Congresului, declarații dovedite ulterior drept mincinoase.

Cohen mai spune că Trump știa în avans de întâlnirea dintre fiul său și interlocutorii ruși care a avut loc în 2016 la Trump Tower, fapt negat repetat atât de către președinte, cât și de către fiul său.

Nu sunt singurele informații. Cohen mai spune, printre altele, următoarele:

- Trump a participat în timpul președinției la o operațiune ilegală care a presupus oferirea de compensații financiare în scopul păstrării secretului privind aventurile sale extramaritale.

- Trump a mințit, în trecut, în privința stării de sănătate, pentru a evita să fie recrutat în Războiul din Vietnam.

- Trump era implicat în 2016 într-o campanie agresivă de susținere a unui proiect personal financiar în Rusia

Cohen subliniază că liderul de la Casa Albă este „un rasist, escroc şi un trişor”.

Fostul avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, a obţinut în urmă cu o săptămână, de la un judecător federal, amânarea cu două luni a încarcerării sale, fixată de această dată pentru 6 mai, în special pentru a putea fi audiat în Congres, notează Agerpres.

Michael Cohen trebuia iniţial să se prezinte autorităţilor la 6 martie pentru a efectua pedeapsa de trei ani de închisoare la care a fost condamnat la jumătatea lui decembrie pentru fraudă fiscală şi încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

Michael Cohen a fost convocat de trei comisii parlamentare diferite pentru a oferi explicaţii despre legăturile sale cu preşedintele Statelor Unite, al cărui om de încredere a fost vreme îndelungată.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri