Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump propune interzicerea modificării armelor de foc, un pas modest după masacrul din Florida

Wednesday, 21 February 2018, 07:31 Sursă: REALITATEA.NET

Un dispozitiv de aproximativ 100 de dolari, vândut la liber în magazinele de profil, l-a ajutat pe autorul masacrului din Las Vegas, de anul trecut, să își confecționeze o armă și mai ucigătoare.

Transformându-și pușca dintr-una semiatomată într-una automată, individul a deschis focul asupra mulțimii care asista la un festival country, ucigând 58 de oameni și rănind alți aproape 500.

A fost cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii. 

Acum, Trump propune interzicerea acelui dispozitiv. Dezbaterea despre o înăsprire a legislației a reapărut după recentul atac din Florida, unde un tânăr a ucis 17 persoane într-un colegiu. Democrații propun un regim mai strict al permiselor de port-armă.

În mod tradițional, republicanii susţin dreptul constituţional al americanilor de a deţine arme de foc. Propunerea lui Donald Trump va fi dezbătută în Senat.

În paralel, legislatorii din Florida au respins un proiect de lege privind interzicerea armelor de asalt. Decizia a fost luată în prezența unor supraviețuitori ai masacrului din Florida de zilele trecute.

Tinerii veniseră în capitala statului pentru a susține eforturile privind înăsprirea legislației privind deținerea de arme. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN