Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump-Merkel, întâlnire neprogramată, după ieșirea nervoasă a președintelui SUA

Wednesday, 11 July 2018, 14:03 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni miercuri cu cancelarul german Angela Merkel, la doar câteva ore după ce a afirmat că Germania, un aliat tradiţional al SUA, este "în totalitate controlată" şi "prizonieră" Rusiei, informează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax.

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a anunţat că Trump va reitera criticile la adresa Germaniei.

Sanders a mai adăugat că Trump se va întâlni tot miercuri şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Germania este în totalitate controlată de Rusia (...) Vor procura între 60 şi 70% din energia lor de la Rusia şi un nou gazoduct, să-mi spui dacă aşa ceva este adecvat pentru că eu cred că nu este", a declarat Trump la un mic-dejun oficial cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, potrivit Mediafax.

"Este foarte trist că Germania încheie acorduri masive pentru petrol şi gaze cu Rusia (...) Se presupune că noi (SUA) ar trebui să vă apărăm de Rusia, însă ei plătesc miliarde de dolari Rusiei şi cred că acest lucru este foarte nepotrivit", a mai afirmat liderul de la Casa Albă, potrivit site-ului cotidianului Financial Times.

"Cred că este un lucru foarte rău pentru NATO şi nu cred că ar fi trebuit să se întâmple şi cred că trebuie să discutăm cu Germania despre asta. În plus, Germania alocă doar puţin peste 1 procent (din PIB pentru apărare) … Şi de asemenea cred că acest lucru este nepotrivit", a adăugat Trump, vorbind alături de Stoltenberg.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN