Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump crește și mai mult bugetul deja uriaș al Pentagonului

Monday, 27 February 2017, 09:47 Sursă: REALITATEA.NET

Conform unuia dintre ei, în bugetul alocat Pentagonului se vor regăsi bani mai mulți pentru construirea de nave și avioane militare și pentru crearea unei "prezențe mai robuste" în ape internaționale de mare importantă strategică, precum Strâmtoarea Ormuz și Marea Chinei de Sud.

Potrivit unui al doilea oficial, care a dorit de asemenea să-și păstreze anonimatul, bugetul Departamentului de Stat ar putea fi redus cu până la 30%, ceea ce ar obliga la o restructurare majoră și la eliminarea unor programe.

La o adunare a conservatorilor desfășurată vineri, Donald Trump a promis "una din cele mai mari creșteri militare din istoria Americii".

Unii experți în domeniul securității au pus sub semnul întrebării necesitatea unei creșteri substanțiale a cheltuielilor militare ale SUA, care se cifrează deja la aproximativ 600 miliarde de dolari anual. Prin comparație, Statele Unite alocă numai circa 50 miliarde de dolari pentru Departamentul de Stat și asistență internațională.

Conform lui John Czwartacki, purtător de cuvânt al Biroului de management și buget de la Casa Albă, varianta finală a proiectului de buget, primul al noii administrații republicane, va fi făcută publică la mijlocul lunii martie. Czwartacki a considerat "prematur" orice comentariu despre "detaliile discuției interne înainte de publicarea" proiectului.

Variantele bugetare ce vor fi trimise luni departamentelor și agențiilor federale constituie doar o etapă dintr-un lung proces. Instituțiile respective pot cere majorarea acestor fonduri, iar bugetele finale trebuie aprobate de Congres.

Bugetul administrației Trump mizează pe o creștere economică de 2,4%, conform unuia din oficiali, deși în campania electorală candidatul republican a vorbit despre "obiectivul național" al unei creșteri de 4%.

Duminică, vorbind la postul Fox News, secretarul trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că bugetul administrației Trump nu va presupune tăieri din fondurile pentru programe federale sociale precum Social Security și Medicare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN