Tragedie, în Afganistan: 15 morți, între care 6 femei și 8 copii, după ce o mină a explodat

Wednesday, 27 November 2019, 22:49 Sursă: Realitatea.NET

O mină care a explodat la trecerea unui vehicul în localitatea Imam-Sahib, în nordul Afganistanului, a ucis, miercuri, 15 civili afgani, între care şase femei şi opt copii, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, citat de AFP.

Adaugă părerea ta

"În jurul orei locale 17:00, o mină instalată de teroriştii talibani a explodat la trecerea unui vehicul civil în piaţa Imamuddin din Imam-Sahib, provincia Kunduz, ucigând 15 civili", a declarat Nasrat Rahimi.

Victimele sunt şase femei, opt copii şi un bărbat, a precizat el.

Imam-sahib este o localitate foarte apropiată de frontiera tadjikă. Provincia Kunduz este scena unor confruntări regulate între talibani şi forţele guvernamentale, sprijinite de americani, relatează AGERPRES.

Capitala cu acelaşi nume al provinciei a fost obiectul unui asalt al insurgenţilor, care a eşuat la începutul lunii septembrie. Talibanii au cucerit pentru scurt timp oraşul în septembrie 2015.

Provincia adăposteşte de asemenea elemente ale grupării jihadiste Statul Islamic. După un atentat în 6 noiembrie în Tadjikistan, şeful Serviciului de Securitate din Rusia (FSB), Aleksandr Bortnikov, semnalase o activitate crescută a unităţilor Statului Islamic în Afganistan.