Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Tensiuni la Paris. Poliția a folosit gaze lacrimogene, mai multe persoane au fost arestate

Wednesday, 01 May 2019, 17:47 Sursă: REALITATEA.NET

Sindicatele și așa-zisele ”veste galbene” au ieșit în stradă, miercuri, în capitala țării, dar și în alte orașe din Franța, la câteva zile după ce Macron a prezentat noile măsuri privind reducerea taxelor, o reducere care va costa bugetul în jur de 5 miliarde de euro.

Reuters relatează, citând martori, că poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari purtând măști. Unii manifestanți au ripostat aruncând cu proiectile în polițiști. Imaginile difuzate de o televiziune arată o camionetă în flăcări.

Poliția franceză a avertizat că ar putea exista ciocniri violente cu ocazia manifestațiilor tradiționale de 1 mai, grupuri anarhiste de extremă dreapta, cum ar fi Black Blocs, inflitrându-se în mulțime.

Autoritățile se așteptau ca în jur de 2.000 de membri ai acestei grupări să participe la manifestații, iar polițitșii au reținut deja 88 de persoane în cursul dimineții de miercuri. De asemenea, vestele galbene s-au implicat adesea în violențe de la declanșarea mișcării în noiembrie anul trecut.

Sursa: hotnews.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN