Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În plină pandemie, Vanuatu anunță primul său caz de Covid-19. Bolnavul a fost într-o vizită în SUA

Wednesday, 11 November 2020, 10:01 Sursă: rnz

Autor: Iulian Budusan

Vanuatu, una dintre puținele țări din lume care au fost ocolite de pandemia de coronavirus, a confirmat primul caz de îmbolnăvire.

Premierul insulei situate la aproximativ 1.700 de kilometri de coasta de nord-est a Australiei, Bob Loughman, a făcut anunțul într-un mesaj adresat națiunii, relatează rnz.co.nz

Loughman a declarat, într-o conferință de presă, că o persoană aparținând populației indigene Ni-Vanuatu a fost testată pozitiv, după ce s-a întors din SUA, cu escală la Sydney și Auckland. Republica Vanatu are în jur de 292.000 de locuitori.

Bărbatul, care era asimptomatic, a fost confirmat cu coronavirus marți în timpul testelor de rutină din a cincea zi de izolare.

El a ajuns în Vanuatu pe 4 noiembrie, dar Ministerul Sănătății a spus că, din cauza faptului că fusese identificat ca venind dintr-o locație cu risc ridicat, era așezat separat în timpul zborurilor, iar distanța fizică a fost păstrată în orice moment.

Primul ministru Bob Loughman a anunțat oficial cazul confirmat într-o conferință de presă în timpul căreia a încercat să liniștească publicul de siguranța acestora.

„Vreau să îi asigur pe toți cetățenii și publicul că situația este sub control, iar guvernul prin intermediul grupului de lucru [Covid-19] este pregătit și gata să abordeze acest caz.

„De asemenea, vreau să reamintesc publicului că trebuie să coopereze cu toate agențiile guvernamentale din prima linie ca lucrare pentru a-și îndeplini atribuțiile”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN