Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA, pregătite pentru orice 'cadou de Crăciun' din partea Coreei de Nord

Tuesday, 24 December 2019, 19:24 Sursă: realitatea.net


'Vom vedea care este surpriza şi ne vom ocupa de ea cu mult succes. Vom vedea ce se întâmplă', le-a declarat Trump reporterilor la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, Florida, unde îşi petrece sărbătorile.

Îngrijorările legate de Coreea de Nord s-au intensificat după ce aceasta a dat termen limită Washingtonului până la finalul anului pentru a-i ridica sancţiunile, anunţând un 'cadou de Crăciun' de rău augur dacă această cerere nu-i va fi satisfăcută.

Întrebat despre posibilitatea ca acest cadou să fie un test cu rachetă cu rază lungă, preşedintele american a replicat: 'Poate este un cadou drăguţ'. 'Poate (...) îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachetă', a glumit Trump.

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie, în Vietnam.

Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci mai multe teste cu rachete cu rază scurtă.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile.

Ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat în această lună că SUA au termen până la sfârşitul anului pentru a oferi concesii.

'Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege', a afirmat el.

Duminică, agenţia oficială KCNA a transmis că liderul Kim Jong Un a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC).

Sursa: agerpres.ro

 

 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN