Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

SUA: Colonizarea israeliană în Ierusalimul de Est este incompatibilă cu pacea

Tuesday, 28 October 2014, 08:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Continuăm să avem o poziţie foarte clară: considerăm activităţile de colonizare drept ilegitime şi ne opunem fără echivoc oricărei decizii unilaterale care afectează viitorul Ierusalimului", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, care s-a arătat "foarte îngrijorată" de deciza Israelului.

"Liderii israelieni au afirmat că vor susţine calea către o soluţie a două state, dar acest tip de acţiune este incompatibil cu eforturile pentru pace", a adăugat aceasta, potrivit Mediafax.

Washingtonul condamnă sistematic instalarea de noi colonii în Cisiordania sau în Ierusalimul de Est. Dar mustrările americane nu sunt însoţite de sancţiuni şi Israelul rămâne aliatul cel mai apropiat al Statelor Unite.

Deşi "uneori nu suntem de acord cu acţiunile Guvernului israelian, în special în problema coloniilor", totuşi, "legăturile noastre sunt de neclintit", a recunoscut Jennifer Psaki.

Israelul a anunţat luni accelerarea planurilor de construire a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, tensionând şi mai mult atmosfera în partea palestiniană a oraşului, anexată şi ocupată.

Palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră, în timp ce comunitatea internaţională apreciază drept ilegală anexarea şi ocuparea acestei părţi a Oraşului Sfânt de către Israel.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN