Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA acuză Rusia că a TESTAT rachete NUCLEARE

Tuesday, 29 July 2014, 08:43 Sursă: Mediafax

Acest oficial a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că Statele Unite au abordat "această problemă foarte serios" în repetate rânduri în discuţii cu Rusia.

În prezent, Statele Unite doresc ca Rusia să se conformeze tratatului din 1987 şi ca aceasta să elimine toate armele interzise, într-un mod care să poată să fie verificat, a adăugat această sursă.

"Statele Unite s-au angajat faţă de viabilitatea Tratatului asupra Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Încurajăm Rusia să se conformeze din nou obligaţiilor pe care şi le-a asumat în acest cadru, să elimine şi să interzică orice armă interzisă, în mod verificabil", a subliniat oficialul american.

El a subliniat că Washingtonul este pregătit să înceapă "imediat" un dialog bilateral la cel mai înalt nivel, cu scopul de a se asigura că Moscova se va conforma obligaţiilor pe care le are.

Statele Unite se vor consulta cu aliaţii lor asupra acestei probleme, iar Congresul american a fost de asemenea informat, a mai declarat oficialul american.

Un semn al importanţei pe care Statele Unite îl acordă acestui subiect este faptul că preşedintele Barack Obama i-a scris omologului său rus Vladimir Putin despre acest dosar.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN