Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul Islamic a pierdut milioane de dolari, prin contrabanda cu petrol,din cauza raidurilor aeriene

Thursday, 13 November 2014, 23:35 Sursă: REALITATEA.NET

În timpul unei audieri la Camera Reprezentanților,  David Cohen a declarat că sumele încasate de jihadiști prin vânzarea produselor petroliere au scăzut cu milioane de dolari pe săptămână, dar David Cohen nu a furnizat date mai exacte, limitându-se să menționeze că 'facem progrese'.

”Pașii mărunți vor avea cu timpul un impact autentic, așa că să nu vă așteptați să mă întorc în fața acestei comisii peste o lună și să fiu în măsură să ofer un bilanț contabil care să arate ce are exact Statul Islamic astăzi și care este scăderea veniturilor sale o lună mai târziu”, a afirmat subsecretarul american al Trezoreriei, David Cohen.

Raidurile aeriene împotriva acestei grupări jihadiste în Siria și Irak au ca obiectiv nu doar neutralizarea potențialului ei militar, ci și eliminarea surselor din care obține venituri, Washingtonul considerând Statul Islamic drept organizația teroristă cea mai bine finanțată pe plan mondial, precizează aceeași sursă. Jihadiștii obțin venituri considerabile din contrabanda cu petrol, răscumpărări în urma răpirilor sau impunerea de impozite în teritoriile controlate. 

 

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN