Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spionii din SUA, plecări în masă. Personalul NSA pleacă în sectorul privat

Sunday, 07 January 2018, 10:40 Sursă: REALITATEA.NET

Cei mai importanți angajaţi ai Agenției de Securitate Națională au început să plece, deziluzionați de conducerea serviciului de spionaj și de o reorganizare nepopulară. Mulţi dintre ei aleg locuri de muncă mai bine plătite și mai flexibile în sectorul privat. Potrivit cotidianului Washington Post, începând cu anul 2015, NSA a pierdut câteva sute de hackeri, ingineri și oameni de știință.

Demisiile au produs o mare îngrijoare, iar jurnaliştii americani scriu că plecările pot avea un impactul major asupra securității naționale. Cei care au plecat erau responsabili pentru colectarea și analizarea informațiilor care intră în briefing-ul zilnic al președintelui Donald Trump. Activitatea lor includea și monitorizarea unei game largi de subiecte, inclusiv războiul cu ISIS sau problema hackerilor ruși și nord-coreeni.

Ultimul care şi-a anunţat plecarea este chiar şeful Agenţiei, Mike Rogers, care plănuieşte să se pensioneze. Potrivit Washington Post, el aşteaptă ca succesorul său să fie nominalizat de preşedintele Donald Trump şi confirmat de Senatul SUA. Cu sediul la Fort Meade din Maryland, Agenţia Naţională de Securitate are aproximativ 21.000 de angajaţi și este cel mai mare producător de informații din rândul celor 17 agenții de spionaj din Statele Unite.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN