Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spiegel: Poliția germană, în căutarea unui tunisian după atacul de la Berlin

Wednesday, 21 December 2016, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Poliția germană este în căutarea unui tunisian în legătură cu atacul cu camionul care a avut loc luni seară la un târg de Crăciun din Berlin și în care au murit 12 persoane, relatează presa din Germania, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Spiegel Online scrie că poliția este în căutarea unui tunisian după ce a găsit un act de identitate în camion.

Poliția germană și-a intensificat miercuri căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist comis luni seara într-un târg de Crăciun de la Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane, și a anunțat că urmărește mai multe piste, relatează Reuters și AFP.

După eliberarea marți seara a unui solicitant de azil pakistanez arestat în apropierea locului atentatului, autoritățile au avertizat că atacatorul este în libertate și ar putea fi înarmat. Autoritățile au transmis de asemenea că deocamdată nu este clar dacă șoferul camionului care a ucis 12 persoane la Berlin a acționat singur sau a avut complici.

Președintele unuia dintre principalele sindicate ale polițiștilor (BDK), Andre Schulz, a declarat marți seara pentru postul de televiziune public german ZDF că poliția speră să facă o nouă arestare în curând.

"Sunt încrezător că probabil mâine (miercuri) sau în viitorul apropiat vom putea prezenta un nou suspect", a declarat Andre Schulz.

El a afirmat că polițiștii urmăresc mai multe piste și dispun de "numeroase elemente" în anchetă pentru găsirea autorului carnagiului.

Poliția a anunțat că examinează peste 500 de indicii, între care urme ADN găsite în camion, imagini surprinse de camerele de supraveghere și diverse mărturii.

În plus, "toți oamenii disponibili sunt pe teren" pentru găsirea autorului atentatului, a declarat un anchetator pentru cotidianul Bild.

Măsurile de securitate au fost întărite la Berlin și o dezbatere are loc în țară cu privire la necesitatea protejării locurilor publice cu borne de beton sau autorizarea militarilor să patruleze în locurile publice așa cum este cazul în alte țări.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN