Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spațiul aerian al Irakului va fi deschis "în anumite condiții" pentru aviația militară a Rusiei

Tuesday, 16 August 2016, 20:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Am deschis spațiul nostru aerian pentru ruși în anumite condiții", a declarat șeful executivului de la Bagdad, citat de postul de televiziune Al-Sumaria. "Nu am primit deocamdată o cerere oficială din partea Rusiei pentru survolarea teritoriului nostru de către diferite tipuri de rachete", a mai spus Haider Al-Abadi, fără a preciza însă despre ce fel de condiții este vorba.

Ministerul Apărării rus a anunțat mai devreme că avioane rusești Tu-22M3 și Su-34 au efectuat marți lovituri asupra combatanților în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. "Bombardierele de cursă lungă Tu-22M3 și bombardierele de front Su-34 au decolat cu încărcătură integrală de pe aeroportul Hamadan și au efectuat lovituri aeriene asupra grupărilor teroriste Stat Islamic și Jabhat al-Nusra în provinciile Alep, Deir ez-Zor și Idlib", a anunțat ministerul rus.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardierele au distrus cinci mari depozite cu arme, trei puncte de control și tabere de pregătire a combatanților, pe care teroriștii de foloseau pentru acțiuni în zona Alep.

La rândul său, Teheranul și-a exprimat convingerea că actuala "cooperare dintre Teheran și Moscova în contracararea terorismului în Siria are un caracter strategic". "Trebuie să ne unim potențialele și posibilitățile", a spus secretarul Înaltului Consiliu pentru Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, pentru agenția Irna.

Sursa: Agerpres

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN