Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Serghei Lavrov: Rusia nu a pus niciodată la îndoială dreptul Ucrainei de a avea un parteneriat cu UE

Saturday, 25 October 2014, 12:32 Sursă: Mediafax

"Vreau să subliniez că noi nu am pus niciodată la îndoială dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu Uniunea Europeană. Problema aici este că acest lucru nu ar trebui să aducă prejudicii Rusiei, partenerilor săi din Uniunea Vamală şi tuturor membrilor zonei de liber schimb CSI, inclusiv Ucrainei", a declarat Lavrov într-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang (VG).

Comunitatea Statelor Independente (CSI) are nouă membri cu drepturi depline - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, R.Moldova, Rusia, Tadjikistan şi Uzbekistan - şi două state participante - Turkmenistan şi Ucraina.

Ministrul rus de Externe a adăugat că relaţiile comerciale ale Ucrainei cu Uniunea Europeană "nu ar trebui să creeze căi secundare pentru intrarea fără taxe a unor produse europene ieftine pe teritoriul" rus.

Prevederile politice ale Acordului de Asociere Ucraina-UE au fost semnate în martie, în timp ce partea economică a acordului a fost semnată în iunie.

La începutul lui septembrie, Rusia, Ucraina şi UE au încheiat un compromis cu privire la acordul de liber schimb al Kievului cu Uniunea Europeană, amânând intrarea în vigoare a acestuia până la 1 ianuarie 2016.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN