Şeful serviciilor secrete din SUA: Electrocasnicele "smart", folosite pentru spionarea oamenilor

Wednesday, 10 February 2016, 16:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Prezent la un seminar din Washington, Clapper a declarat că, în viitor, aparatura inteligentă din locuinţele oamenilor va fi utilizată de serviciile secrete pentru supravegherea amănunţită în vederea recrutării, localizării sau obţinerii de informaţii despre utilizatori.

Deşi controversată, această decizie ar permite diminuarea criminalităţii, reducerea numărului de acte de violenţă şi prevenirea naşterii unor grupări teroriste, a mai explicat directorul Serviciilor americane de informaţii, potrivit The Guardian.

Chiar nu au fost nominalizate agenţiile care ar putea fi implicate direct în acest demers, experţii în securitate americani au dat asigurări că agenţiile de supraveghere vor intercepta semnalele emise de aparatele casnice în aceeaşi măsură în care o fac deja cu semnalale telefoanelor mobile.

De altfel, anul trecut, jurnaliştii BBC au relatat că Samsung îşi avertizează clienţii privind discuţiile personale în faţa televizoarelor inteligente care sunt controlate folosind opţiunea de activare vocală, întrucât aparatele "ascultă" ce se discută şi trimit o parte din informaţii unei terţe părţi pentru afişarea de conţinut pe ecran.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri