Secretul KFC: În ce condiţii sunt crescuţi puii sacrificaţi după numai 35 de zile

Wednesday, 18 March 2015, 16:51, Sursă: REALITATEA.NET

Postul de televiziune BBC1 va difuza în această seară documentarul „The Billion Dollar Chicken Shop“ (Magazinul care vinde pui de miliarde), prilej cu care vor fi prezentate pentru prima dată imagini de la una din fermele care asigură gigantului fast-food KFC o parte din cele 23 de miliarde de pui necesari, într-un singur an, numai în Marea Britanie.

Documentarul realizat de BBC1 prezintă condiţiile în care sunt crescute şi îngrijite păsările care ajung în restaurantele KFC. Aproximativ 34.000 de pui sunt înghesuiţi într-un spaţiu închis, unde lumina naturală are acces prin doar câteva ferestre. Puii au o durată de viaţă de doar 35 de zile, înainte de a fi gazaţi şi pregătiţi de livrare.

Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că respectivele condiţii sunt „nedrepte“, dar fermierii consideră că puii au parte de o viaţă scurtă, dar foarte bună, notează publicaţia Daily Mail. După ce sunt gazaţi, puii sunt tăiaţi în nouă bucăţi fiecare, puşi în tăvi imense şi trimişi într-un depozit de unde urmează să fie distribuiţi pe întreg teritoriul Marii Britanii.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage