Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon se teme de un "masacru" la Kobane

Sunday, 12 October 2014, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Îmi reiterez îngrijorarea profundă cu privire la situaţia dinăuntrul şi din zona oraşului sirian Kobane. Având în vedere atacurile aflate în curs ale SI, mii de vieţi sunt în pericol", a subliniat el, la Cairo, în cursul Conferinţei internaţionale a ţărilor donatoare pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza.

Emisarul special ONU pentru Siria Staffan De Mistura a declarat deja, vineri, că civilii vor fi "foarte probabil masacraţi", în cazul în care Kobane cade pe mâna jihadiştilor, care au luat localitatea cu asalt pe 16 septembrie.

În cazul unei victorii în acest oraş-cheie sirian, jihadiştii din cadrul SI vor prelua, în plus, controlul asupra a aproape 400 dintre cei 900 de kilometri de frontieră dintre Turcia şi Siria, a apreciat De Mistura.

Până la 700 de civili se află în continuare în centrul oraşului, iar între 10.000 şi 13.000 s-au adunat în apropiere de frontieră, a spus el, îndemnând Ankara, care le interzice kurzilor sirieni refugiaţi în Turcia să treacă frontiera înapoi, să "autorizeze fluxul de voluntari să intre în oraş pentru a-i susţine acţiunea de autoapărare".

Forţele kurde, mai puţine şi mai prost echipate, opun rezistenţă dârz, de aproape o lună, jihadiştilor care controlează 40% din Kobane.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN