Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premiul Nobel pentru Medicină în 2016, câştigat de Yoshinori Ohsumi. Ce descoperire a făcut medicul?

Monday, 03 October 2016, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. În acest an, premiul Nobel pentru medicină a fost câştigat de Yoshinori Ohsumi, pentru descoperirea mecanismului autofagiei.

Biologul celular de origine japoneză Yoshinori Ohsumi a fost recompensat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale cu privire la modul în care celulele corpului se detoxifică şi se repară singure. 

Potrivit radioului public suedez SR, printre laureații din acest an s-ar putea număra cercetătorii americani Gregg Semenza, William Kaelin și Peter Ratcliffe pentru descoperirea mecanismelor moleculare prin care celulele oamenilor și animalelor simt și răspund nivelurilor scăzute sau inadecvate de oxigen, fenomen cunoscut sub numele de hipoxie. Trioul a câștigat ''Albert Lasker Basic Medical Research Award'' luna trecută.

Cotidianul suedez Dagens Nyheter avansează numele imunologului James Allison și neurologului Karl Deisseroth, ambii din Statele Unite, drept posibili laureați.

La 4 octombrie urmează să fie anunțat premiul Nobel pentru fizică, iar ziua următoare va veni rândul celui pentru chimie, urmat de cel pentru pace, la 7 octombrie, de cel pentru economie, la 10 octombrie, și de cel pentru literatură, la 13 octombrie.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN