Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SCOŢIA. Votul vedetelor: Sean Connery, pro-independenţă. J.K. Rowling, împotrivă

Thursday, 18 September 2014, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

SCOŢIA votează, joi, pentru a stabili dacă va deveni un stat independent sau va rămâne în Regatul Unit. CUm votează scoţienii cu renume internaţional?

Pro-independenţă

Tenismenul Andy Murray, fost numărul 2 mondial, a sugerat, joi, pe contul său de Twitter că susţine independenţa Scoţiei, regiunea sa natală, scrie Mediafax.

"Astăzi este o zi mare pentru Scoţia. Campania negativă din ultima perioadă a celor care sunt împotrivă m-a făcut să-mi schimb modalitatea de a vedea lucrurile. Abia aştept să văd rezultatele", a scris Murray, care nu s-a pronunţat explicit în favoarea independenţei, dar a folosit în încheiere un slogan al susţinătorilor desprinderii regiunii de Marea Britanie, "Let's do this" (să o facem).

Sean Connery, actor: Campania "DA" s-a concentrat pe o viziune pozitivă asupra Scoţiei. Are la bază tendinţa de includere, egalitate şi acea valoare democratică autentică potrivit căreia poporul Scoţiei este paznicul perfect al propriului viitor.

Împotriva independenţei

Alex Ferguson, fost manager în fotbal: Opt sute de mii de scoţieni lucrează, ca şi mine, în alte părţi ale Regatului Unit. Nu trăim într-o ţară străină; suntem doar într-o altă parte a familiei Marii Britanii. Scoţieni care trăiesc în afara Scoţiei dar înăuntrul Marii Britanii ar putea să nu primească dreptul la vot la acest referendum, dar avem o voce şi ne pasă foarte mult de ţara noastră.

Joanne K Rowling, scriitoare: Reticenţa mea în a fi de acord cu independenţa nu are nimic de-a face cu lipsa de încredere în oamenii remarcabili ai Scoţiei sau în realizările sale. Adevărul simplu este că Scoţia este supusă aceloraşi presiuni din secolul 21 ca şi restul lumii. Trebuie să participe la aceeaşi competiţie a pieţelor globale, să se apere de aceleaşi ameninţări şi să navigheze prin ceea ce pare în continuare o recuperare economică fragilă.

Aproximativ 4,29 milioane de scoţieni sunt chemaţi, joi, la urne pentru a se pronunţa asupra independenţei, 600.000 dintre aceştia votând deja prin corespondenţă. Secţiile de votare se vor închide la ora locală 22.00 (24.00, ora României), iar rezultatele referendumului vor fi anunţate vineri dimineaţă.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN