Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal în industria alimentară în India. Tăieţeii instant de la Nestle, contaminaţi cu plumb

Wednesday, 03 June 2015, 18:17 Sursă: REALITATEA.NET

Testele au depistat concentraţii de plumb de 17,2 părţi pe milion, limita maximă legală fiind 2,5 părţi pe milion. Autorităţile spun că au descoperit concentraţia mare de plumb în pliculeţele cu condimente care însoţesc tăiţeii, scrie paginapolitica.ro.

Ingerarea de plumb în cantităţi excesive afectează sistemele osos şi nervos precum şi rinichii şi poate provoca tulburări de atenţie asociate cu incapacitatea de învăţare la copii.

Testele făcute de oficialităţi au mai relevat niveluri ridicate de MSG, un ameliorator de aromă care nu figura pe lista ingredientelor acestui produs.

Nestle India a negat că produsele sale ar fi periculoase şi a invocat faptul că autorităţile au făcut testele pe mostre de produs cu data expirării înainte de aprilie 2015, care oricum nu ar fi trebuit să se mai afle în vânzare.

Compania menţionează că a efectuat propriile teste pe 1600 de loturi de tăiţei instant şi susţine că rezultatele arată faptul că produsul se conformează standardelor de siguranţă alimentară.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN