Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rogozin, ilegal deasupra spaţiului aerian al României. El are interdicţie de a intra în UE

Friday, 23 December 2016, 12:18 Sursă: REALITATEA.NET

Rogozin a fost invitat la ceremonia de învestire a preşedintelui Igor Dodon de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău. El nu poate ajunge la Chişinău pe ruta cea mai scurtă, via Ucraina, pentru că autorităţile ucrainene au interzis accesul aeronavelor Aeroflot în propriul spaţiu aerian că urmare a anexării ilegale a Crimeii de către Rusia.

Pe lista invitaţilor la preluarea mandatului de către Dodon ar urmă să se mai afle vicepremierul ungur, Zsolt Semjen, şi vicepremierul belorus Mihail Ruşii, potrivit unui lider al Partidului Socialist (condus până acum de Dodon), citat de Europa Liberă.

Sancţiunile au fost impuse în martie 2014, iar Dmitri Rogozin a fost inclus pe lista cetăţenilor ruşi supuşi sancţiunilor în luna mai 2014. "Toate aceste sancţiuni nu valorează nici măcar cât o singură fărâmă de nisip din terenul Crimeei, care a revenit la Rusia", a reacţionat la acel moment Rogozin, într-un mesaj pe contul sau de Twitter.

ACTUALIZĂRI:

Ora 12.03: Şi aeronava care îl transporta pe vicepremierul maghiar la Chişinău s-a întors la Budapesta din cauza ceţii din capitală Moldovei (surse)

Ora 12.00: HotNews.ro a cerut autorităţilor să precizeze dacă aeronava Aeroflot a primit permisiunea de a survola spaţiul aerian al României.

Ora 11.48: Oficial: Din cauza ceţii, aeronava lui Rogozin se îndreaptă spre Aeroportul din Budapesta, au transmis pentru HotNews.ro oficialii Aeroportului din Chişinău.

Ora 11.42: Cursa Aeroflot nu a putut ateriza la Chişinău şi a reintrat în spaţiul aerian al României. Nu e clar dacă va ateriza la Bucureşti sau pe alt aeroport

Ora 11.27: Cursa nu poate ateriza pe Aeroportul Chişinău din cauza ceţii, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanţii Aeroportului Chişinău. Pe FlightRadar se poate observă că avionul face manevre deasupra Chişinăului, nu e clar spre ce destinaţie se va îndrepta

Ora 11.22: Rogozin a confirmat traversarea spaţiului aerian al României printr-o postare pe Twitter: "În drum spre Chişinău am înconjurat Ucraina prin Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Pentru că nu fiecare avion poate zbura până la mijlocul Niprului".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN