Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regele Mihai: Regele Juan Carlos este azi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere

Monday, 02 June 2014, 19:58 Sursă: Mediafax

"Prin aceste rânduri, doresc să împărtăşesc societăţii româneşti emoţia şi admiraţia pe care le simt în ceasul de faţă, pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor. Am fost martorul unei bune părţi din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al încercărilor şi al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnaţi oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăţi de secol", se arată în mesajul Regelui Mihai I, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă de la Palatul Elisabeta.

"Prin darul de cârmuitor, prin devotamentul său şi prin forţa de a întruchipa democraţia, Majestatea Sa este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere. Mă uit cu afecţiune şi încredere către admirabilul meu văr şi, prin el, către întreaga ţară a spaniolilor, fraţii noştri întru latinitate", mai spune Regele Mihai I în mesaj.

Regele Spaniei Juan Carlos a confirmat, într-un mesaj televizat transmis luni, că abdică în favoarea fiului lui, prinţul Felipe, pentru a impulsiona "reînnoirea" monarhiei, după anunţul surpriză făcut în cursul dimineţii de Guvern, relatează AFP.

Vorbind despre setea "din noi pentru un elan de reînnoire, de depăşire, de corectare a greşelilor", monarhul în vârstă de 76 de ani a declarat că fiul său "are maturitatea, pregătirea şi simţul responsabilităţii necesare pentru a prelua cu toate garanţiile conducerea statului şi pentru a deschide o nouă etapă de speranţă în care vor fi aliate experienţa dobândită şi entuziasmul unei noi generaţii".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN