Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rebeliune majoră zdrobită de ISIS. Un atac masiv, gata de a mătura ultima redută teroristă din Irak

Friday, 14 October 2016, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

Statul Islamic a executat 58 de membri suspectați că au luat parte la o rebeliune descoperită săptămâna trecută, condusă de unul dntre comandanții grupării. Locuitorii din Mosul au declarat că militanții implicați în rebeliune au fost executați prin înecare și îngropați într-o groapă comună la marginea orașului.

Scopul rebeliunii era de a submina apărarea Statului Islamic în Mosul în cursul bătăliei pentru eliberarea orașului care se va da în viitorul apropiat între militanții grupării teroriste și forțele guvernamentale irakiene.

Potrivit surselor Reuters, disidenții au fost arestați după ce unul dintre ei a fost prins cu un mesaj care menționa un transfer de arme. Ulterior, pe baza mărturisirilor acestuia, oficialii Statului Islamic au descoperit trei locuri în care erau ascunse arme ce ar fi urmat să fie folosite de participanții la rebeliune pentru a ajuta armata irakiană.

Rebeliunea, a observat un oficial anti-tero irakian, este un semn clar că Statul Islamic a început să piardă nu doar susținerea populației, dar și a propriilor membri.

Mosul, un oraș cu 2 milioane de locuitori, este ultima fortăreață a organizației teroriste în Irak.

Un atac masiv al forțelor irakiene, sprijinite de aviația SUA, de trupele kurde și de milițiile șiite și sunnite pentru eliberarea orașului ar putea avea loc chiar luna aceasta.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN