Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raidurile aeriene turce au eliminat 20 de militanţi Stat Islamic în Siria

Sunday, 11 September 2016, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

Raidurile au vizat trei clădiri, un vehicul şi o motocicletă în apropiere de oraşul sirian Tel el-Hawa, potrivit Reuters.

Şeful armatei turce a transmis într-un mesaj cu ocazia unei sărbători publice că "Operaţiuna Scutul Eufratului", o incursiune turcă în Siria împotriva Stat Islamic şi a luptătorilor miliţiei kurde lansată în urmă cu două săptămâni şi jumătate, va "continua în mod decisiv", potrivit NTV.

Joi, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) anunţa că armata turcă a eliminat şase membri ai forţelor kurde de securitate în urma unor tiruri de artilerie lansate într-o regiune din nord-vestul Siriei, conform Mediafax.

Regiunea Afrin din nord-vestul Siriei este controlată de miliţia kurdă YPG, care a deţine teritorii în nordul ţării.

Autorităţile kurde din Afrin au spus atunci că atacul a reprezentat o provocare lansată de armata turcă pentru a "aprinde focul războiului". "Vom oferi răspunsul corespunzător...dacă astfel de atacuri se repetă", au mai subliniat acestea.

Luna trecută, Turcia a lansat o incursiune în nordul Siriei la aproximativ 100 de kilometri est de Afrin pentru a opri expansiunea kurdă la frontiera sa şi pentru a-i îndepărta pe militanţii Stat Islamic.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN