Putin: URSS nu i-ar fi învins pe naziști, dacă STALIN nu era așa de dur

Wednesday, 05 November 2014, 21:57, Sursă: REALITATEA.NET

Uniunea Sovietică nu ar fi câștigat, probabil, războiul împotriva Germaniei naziste dacă regimul lui Stalin nu ar fi fost 'așa de dur', a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, citat de TASS.

Adaugă părerea ta

'Este dificil a spune dacă am fi putut câștiga în condițiile în care puterea nu ar fi fost așa de dură', a lansat șeful statului rus în cadrul unei întâlniri cu profesori și istorici la Muzeul de Istorie din Moscova.

'Și dacă am fi pierdut, care ar fi fost consecințele? Catastrofale!', a exclamat Putin, citat de agențiile de presă ruse.

Autoritățile ruse au de la căderea URSS o poziție ambivalentă față de Stalin. Oficial, el este denunțat pentru teroarea de stat pe care a orchestrat-o din anii '30 și până la moartea sa, în 1953, însă memoria sa este salutată de numeroși ruși și cetățeni ai fostelor republici sovietice pentru rolul pe care l-a avut în înfrângerea Germanie naziste, după cum notează AFP. Mormântul său se află și astăzi lângă zidul Kremlinului, în Piața Roșie, un loc simbol pentru întreaga Rusie.

 Mai multe pe Agerpres