Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste în Atena: 6.000 de persoane au ieşit în stradă

Wednesday, 22 July 2015, 22:29 Sursă: REALITATEA.NET

Circa 6.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat în apropierea parlamentului. Aproximativ 5.000 de militanți ai sindicatului PAME, afiliat la partidul comunist, au format cea mai mare parte a manifestanților.

Ei s-au alăturat în fața parlamentului unui grup de aproximativ 700 de protestatari care au răspuns la apelul centralei sindicale a funcționarilor publici, ADEDY, opusă unui nou plan de ajutor considerat "barbar", scrie Agerpres.

Un al treilea grup de 300 de manifestanți s-a îndreptat de asemenea spre parlament în spatele unui banner cerând "Nu noului memorandum", numele sub care sunt cunoscute în Grecia planurile de ajutor financiar asociate cu o austeritate drastică. Două planuri au fost deja acordate țării în 2010 și 2012, amintește France Presse.

Un al treilea ajutor este așteptat după încheierea cu dificultate a unui acord între Grecia și creditorii ei UE și FMI la 13 iulie. Finalizarea acestuia este condiționată de adoptarea unui pachet de reforme miercuri noapte asupra justiției civile și băncilor în special.

Un prim pachet de măsuri votat săptămâna trecută a fost contestat în stradă la Atena de circa 12.000 de persoane și au avut loc ciocniri la sfârșitul manifestației, la câțiva metri de parlament, între poliție și mici grupuri de protestatari.

Încadrată de importante forțe de poliție, a doua manifestație avea miercuri un caracter pașnic.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN