Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Propunerile Greciei: Tonul s-a schimbat și este "pozitiv", spune Rajoy, şeful Guvernului spaniol

Wednesday, 08 July 2015, 18:24 Sursă: AGERPRES

"Muzica" este diferită, nu este cea care s-a auzit până acum și acesta este un lucru pozitiv', a declarat Mariano Rajoy în timpul unei conferințe de presă la Madrid, evocând cererea Atenei, formulată într-o scrisoare adresată Mecanismului European de Stabilitate (MES), pentru un al treilea program de asistență financiară.

În această scrisoare, în legătură cu care a fost informat și ministrul economiei spaniol Luis de Guindos, Grecia 's-a angajat să demareze reforme începând de luni'. 'Ea a promis să respecte regulile și procedurile, ceea ce este un lucru capital', a declarat Rajoy.

Grecia și-a manifestat dorința de a 'face față plăților', a mai declarat șeful guvernului spaniol, rămânând în același timp prudent. 'Vom vedea mâine', a spus Mariano Rajoy, în condițiile în care Atena a promis că va prezenta joi o listă de reforme fiscale și în materie de pensii.

Grecia s-a angajat miercuri la reforme în domeniul impozitării și al sistemului de pensii, 'începând cu săptămâna viitoare', în schimbul unui nou împrumut pe trei ani acordat de Mecanismul European de Stabilitate, a anunțat noul ministru de finanțe grec, Euclid Tsakalotos.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN