Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Propunere uimitoare a Spaniei după BREXIT. Vrea co-suveranitate asupra unui teritoriu britanic

Friday, 24 June 2016, 11:21 Sursă: REALITATEA.NET

„Formula noastră (…) este o cosuveranitate britanico-spaniolă pentru o periodă determinată de timp, iar după ce va trece acea perioadă de timp, ne vom îndrepta spre întoarcerea Gibraltarului sub suveranitate spaniolă”, a declarat ministrul de externe de la Madrid, Jose Manuel Garcia-Margallo.

El a subliniat că, de acum înainte, problema Gibraltarului nu mai ţine de Uniunea Europeană. „Acum este o chestiune bilaterală, care va fi negociată exclusiv între Marea Britanie şi Spania”, a explicat el.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!

Din punct de vedere economic, Gibraltarul depinde în mare parte de accesul la piaţa unică.

Premierul teritoriului, Fabian Picardo, a făcut apel la calm. „Am depăşit provocări mai mari. Este momentul pentru unitate, pentru calm şi pentru gândire raţională. Împreună şi uniţi vom continua să prosperăm”, a scris el pe Twitter.

95,9% dintre alegătorii din Gibraltar au votat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, potrivit rezultatelor oficiale.

Gibraltarul, aflat în sudul Spaniei, este de mult timp o sursă de fricţiune între Londra şi Madrid, care vrea să preia din nou controlul asupra teritoriului pe care i l-a cedat Marii Britanii în 1713.

Guvernul conservator spaniol, care este în funcţie din 2011, a fost extreme de vocal în legătură cu dosarul Gibraltarului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN