Primarul care a interzis, prin decret, ploaia

Tuesday, 27 February 2018, 10:22, Sursă: REALITATEA.NET

“Soarele are obligaţia să fie prezent în fiecare zi, de luni până duminică, în oraşul Challans, şi prin extensie în întreg departamentul Vendée”, se arată în deja celebrul decret semnat de primarul Serge Rondeau. În decret se acceptă însă o concesie  ploii, care este autorizată doar trei nopţi pe săptămână “pentru a menţine nivelul freatic”.

Adaugă părerea ta

În declaraţii acordate agenţiei EFE, Rondeau, membru independent de centru-dreapta, a explicat că totul a început când o colegă din primărie i-a propus să facă ceva pentru a îmbunătăţi vremea, iar el a încurajat-o să redacteze un text, pe care el l-a semnat “în glumă”.

“Totul ar fi trebuit să se încheie acolo, dar administratorul site-ului a decis să posteze o imagine pe reţelele de socializare”, a povestit râzând primarul, care a primit chiar mesaje din Sri Lanka sau Argentina, în care i s-a propus să-i fie dat puţin soare în schimbul ploii – – notează agenția spaniolă de presă, citată de Agerpres.

Deşi unii au criticat “lipsa de seriozitate” a primarului acestui orăşel de 20.000 de locuitori, el a insistat că textul a fost bine primit de majoritate şi a precizat că nu deţine “puteri supranaturale”, altminteri le-ar folosi în cazuri mai grave.

 

 

 

Alte articole din: Ultimele Stiri