Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prim-ministrul turc: "Moscova ar trebui să își reconsidere sancțiunile impuse"

Monday, 30 November 2015, 23:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Protecția spațiului nostru aerian, a granițelor noastre, nu este doar un drept, ci o datorie a guvernului meu și niciun premier sau președinte turc... nu își va cere scuze pentru că ne-am făcut datoria", a declarat Ahmet Davutoglu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful NATO, Jens Stoltenberg, potrivit HotNews.ro.

"Rusia să își reconsidere măsurile în interesul ambelor state. Dacă Rusia vrea să discute, noi suntem pregătiți; dacă doresc mai multe informații, noi suntem pregătiți; dacă vor să normalizeze relațiile, noi suntem pregătiți să purtăm tratative", a mai spus Davutoglu.

Pe de altă parte, Jens Stoltenberg a declarat că în timp ce Turcia avea toate motivele de a-și apăra spațiul aerian, ceea ce e important acum este evitarea accentuării divergențelor. Aliații caută să stabilească un front comun - incluzând Rusia - împotriva luptătorilor ISIS din Siria și Irak.

"Aș considera binevenite eforturile Rusiei de a stabili o legătură cu Rusia pentru a reduce tensiunile... este important să rămânem calmi. Îndemn Rusia să joace un rol constructiv în Siria prin asaltarea Statului Islamic, dușmanul nostru comun", a declarat Stoltenberg, referindu-se la criticile ridicate de țările vestice la adresa Rusiei, care ar fi atacat forțe ale opoziției siriene ce s-au dovedit a nu avea legătură cu ISIS.

 

Vladimir Putin, ACUZAȚII fără precedent la adresa Turciei

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN