Președintele Ucrainei cere pedepse dure după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul de pasageri

Saturday, 11 January 2020, 10:12 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă pedepsirea vinovaţilor şi despăgubiri din partea Iranului.

Reacția președintelui ucrainean a survenit după ce Iranul a recunoscut că a doborât ''dintr-o eroare'' avionul companiei Ukraine Airlines International (UAI) prăbuşit miercuri la vest de Teheran, la scurt timp de la decolare, catastrofă soldată cu 176 de morţi, transmite Agerpres.

''Aşteptăm din partea Iranului (...) ca vinovaţii să fie deferiţi justiţiei'', ''plata unor despăgubiri'' şi ''aducerea trupurilor victimelor'', a scris Zelenski pe Facebook.

''Sperăm că ancheta va continua fără întârzieri deliberate şi fără obstacole. Cei 45 de specialişti ai noştri trebuie să obţină acces total'' la ansamblul elementelor anchetei, a adăugat el.

Printre cele 176 de victime ale catastrofei se numără şi 11 cetăţeni ucraineni, inclusiv cei nouă membri ai echipajului.

Kievul anunţase vineri că experţii săi prezenţi în Iran pentru a ancheta au obţinut acces la cutiile negre ale aeronavei, la resturile acesteia, la locul prăbuşirii şi la discuţiile dintre piloţi şi turnul de control iranian.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri