Președintele Iranului, amenințări voalate la adresa europenilor

Wednesday, 15 January 2020, 13:06 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

După ce a bombardat baze militare ale SUA, președintele Iranului, Hassan Rouhani, a avertizat miercuri că militarii europeni din Orientul Mijlociu ar putea fi în pericol.

Președintele iranian Hassan Rouhani a avertizat miercuri că militarii europeni din Orientul Mijlociu ar putea fi în pericol, după ce Marea Britanie, Franța și Germania au activat mecanismul privind posibila încălcare de către Teheran a Acordului nuclear, relatează site-ul The Associated Press.

Este pentru prima dată, după declanșarea retragerea SUA din Acordul nuclear, când Rouhani amenință Europa.

Franţa, Marea Britanie şi Germania au activat mecanismul privind posibila încălcare de către Iran a Acordului nuclear, informează site-ul agenţiei Reuters.
 
"Nu acceptăm argumentaţia că Iranul are dreptul de a reduce respectarea Acordului nuclear. În loc de a reveni la respectarea în totalitate a Acordului nuclear, Iranul a ales să limiteze în continuare respectarea prevederilor", au transmis marţi reprezentanţii guvernelor din Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Activarea mecanismului privind nerespectarea Acordului atomic riscă să conducă la sancţiuni împotriva Iranului.

Administraţia din Iran a anunţat la începutul lunii ianuarie, în contextul crizei cu Statele Unite, că nu va mai respecta limitele privind purificarea uraniului stabilite prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. Administraţia de la Teheran a decis să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri