Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele ceh: Statul Islamic seamănă cu Germania nazistă "Ceea ce ne ameninţă e un Holocaust"

Wednesday, 28 January 2015, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

"Gruparea Statul Islamic seamănă cu Germania nazistă de la începutul anilor '30. Ceea ce ne ameninţă este un super Holocaust, care nu va lovi şase milioane de evrei, ci sute de milioane de persoane de diferite religii, atei şi chiar musulmani", a declarat Zeman la Praga, la un forum organizat cu ocazia marcării a 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau şi a Zilei internaţionale pentru comemorarea victimelor Holocaustului.

Pentru a împiedica un nou Holocaust, "avem nevoie de o acţiune internaţională coordonată la nivel internaţional, sub egida Consiliului de Securitate al ONU, cu participarea, dacă este posibil, a tuturor membrilor permanenţi ai Consiliului", a adăugat el.

Potrivit preşedintelui ceh, această acţiune ar trebui să vizeze "taberele de antrenament ale teroriştilor şi să utilizeze mijloace moderne ca dronele (avioane fără pilot)".

"Nu trebuie să ne facem iluzii că terorismul internaţional se limitează la câteva grupuscule prost înarmate. Este o organizaţie mondială, o forţă care nu încetează să crească", a spus el.

"Nu negociem cu teroriştii, luptăm împotriva lor cu ajutorul forţei militare", a insistat Zeman.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN