Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PREMIERĂ în familia REGALĂ spaniolă. Infanta Cristina, trimisă în judecată pentru FRAUDĂ

Monday, 22 December 2014, 13:54 Sursă: Mediafax

 Infanta Cristina de Bourbon, în vârstă de 49 de ani, este acuzată împreună cu soţul ei, Inaki Urdangarin, după patru ani de la deschiderea anchetei care a zguduit monarhia spaniolă, în legătură cu deturnări de fonduri la o societate nonprofit - Noos - prezidată de către Urdangarin.

În total, 17 persoane compar în faţa justiţiei.

"Judecătorul de instrucţie numărul trei din Palma a dispus astăzi (luni) deschiderea unui proces în cazul Palma Arena. Prin ordonanţa sa, el trimite 17 persoane, inclusiv pe infanta Cristina" în instanţă, anunţă, într-un comunicat, tribunalul superior din Baleare. Judecătorul însărcinat cu dosarul, Jose Castro, consideră că infanta, care este al doilea copil al cuplului regal Juan Carlos şi Sofia de Spania, a colaborat cu soţul ei în două delicte de ordin fiscal.

Până în prezent, niciun membru al familiei regale nu a fost nevoit vreodată să compară în faţa justiţiei.

Cristina, mama a patru copii, este a şasea în ordinea succesiunii la tron, un drept la care nu a vrut să renunţe. Parchetul a făcut apel, în mai multe rânduri, împotriva unor decizii ale judecătorului Castro, apreciind că nu poate să fie vizată de o procedură judiciară, dar fără succes.

Dosarul Noos a fost deschis pe 22 iulie 2010. Anchetând finanţarea velodromului din Palma de Mallorca, judecătorul a descoperit contracte suspecte încheiate între Noos şi regiuni din Baleare şi Valencia, pentru organizarea unor conferinţe pe teme de sport. Aceste conferinţe ar fi condus la emiterea unor facturi false, prin firme paravan, ca Aizoon, deţinută pe jumătate de către Cristina şi soţul ei.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN