POVESTEA ULUITOARE a OSTATICULUI din tipografia unde s-au refugiat cei doi FRAŢI TERORIŞTI

Friday, 09 January 2015, 21:49 Sursă: REALITATEA.NET

Ostaticul fraţilor Kouachi este în siguranţă, acesta fiind eliberat de forţele speciale după uciderea celor doi, Said şi Cherif Kouachi, autorii tragicului atac terorist de la redacţia CHARLIE HEBDO. Primele informaţii susţin că cei doi nu ştiau că bărbatul se află în clădire şi, mai mult, acesta a comunicat cu poliţiştii prin sms în timpul operaţiunii.

Adaugă părerea ta

Ar fi vorba, scrie L'Express, despre un tânăr bărbat de 26 sau 27 de ani, căruia nu i se ştie încă numele şi despre care s-a crezut că ar fi ostaticul fraţilor Kouachi în tipografie. De fapt, cei doi fraţi nu ştiau că au un ostatic şi, conform diferitelor surse, acesta ar fi fost fie ascuns într-un dulap fie, susţin alte surse, ascuns în mijlocul unor cartoane folosite la tipografie. Important e că acesta a stat ascuns aproximativ 10 ore, ţinând în mod permanent legătura cu poliţia prin intermediul sms-urilor trimise de pe telefonul mobil.

Tânărul a devenit eroul internauţilor francezi, pentru sângele său rece şi pentru curajul arătat, pe internet apărând diferite caricaturi care îl înfăţişează.