Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Planul lui Obama privind distrugerea grupării Statul Islamic

Thursday, 11 September 2014, 08:29 Sursă: Mediafax

- Distrugerea grupării Statul Islamic

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi, într-un final, vom distruge Statul Islamic printr-o strategie antiteroristă completă şi susţinută"".

- Acţiune în Siria

"Îi vom urmări pe teroriştii care ne ameninţă ţara oriunde s-ar afla. Asta înseamnă că nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak".

- Extinderea acţiunilor în Irak

"În colaborare cu Guvernul irakian, ne vom extinde acţiunile dincolo de protecţia compatrioţolor şi misiunilor noastre umanitare şi vom viza Statul Islamic cu scopul de a susţine forţele irakiene în ofensiva lor".

- Fără intervenţie terestră

"Vom trimite 475 de consilieri suplimentari în Irak (...). Aceste forţe americane nu vor avea o misiune de luptă - nu ne vom lăsa antrenaţi în alt război terestru în Irak".

- Ajutoare suplimentare pentru opozanţii sirieni

"Vom spori ajutorul militar acordat opoziţiei siriene. Astă seară (miercuri) îndemn din nou Congresul să ne dea autoritatea şi resursele suplimentare pentru a forma şi echipa aceşti combatanţi".

- Nu se poate conta pe al-Assad

"În această luptă împotriva SI, nu putem conta pe regimul (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad, care-şi terorizează poporul, un regim care nu va mai avea niciodată legitimitate".

- "Dacă ameninţaţi America, nu veţi fi niciodată în siguranţă"

"Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale preşedinţiei mele: dacă ameninţaţi America, nu veţi fi niciodată în siguranţă"

- De o brutalitate "unică"

"Aceşti terorişti sunt unici în brutalitatea de care dau dovadă. Execută prizonieri. Omoară copii. Supun sclaviei, violează şi obligă femeile să se căsătorească. Ameninţă minorităţile religioase cu genocidul. Cu barbarie, au asasinat doi jurnalişti americani, Jom Foley şi Steven Sotloff".

- Statul Islamic nu este o grupare islamică

"Statul Islamic nu este (o grupare) islamică. Nicio religie nu cauţionează uciderea unor persoane nevinovate, iar marea majoritate a victimelor SI este musulmană".

- O ameninţare tot mai mare

"Aceşti terorişti pot să constituie o ameninţare în afara regiunii, inclusiv în Statele Unite. Chiar dacă nu am detectat vreun complot specific împotriva ţării noastre, liderii SI au ameninţat America şi pe aliaţii noştri".

- Ca în Yemen şi Somalia

"Această strategie, care constă în eliminarea teroriştilor care ne ameninţă, susţinând totodată parteneri pe front, este cea pe care o urmăm cu succes în Yemen şi în Somalia de ani de zile".

- Esenţa leadershipului american

"Acesta este cel mai bun lucru al leadershipului Americii: ne aflăm alături de populaţiile care luptă pentru libertatea lor şi adunăm alte naţiuni în numele securităţii şi umanităţii noastre comune".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN