Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

James Mattis, propus la șefia Pentagonului: SUA trebuie să fie pregătite să înfrunte Rusia

Thursday, 12 January 2017, 18:13 Sursă: REALITATEA.NET

Audierea lui Mattis a început azi în Comisia Senatului american pentru armată, iar generalul și-a scris un discurs de deschidere.

"Am încercat să lucrăm cu Rusia și în cele mai negre zile ale Războiului Rece și susțin dorința președintelui ales de a lucra cu Rusia acum", a scris Mattis.

"În același timp, când identificăm alte domenii unde nu putem coopera, trebuie să înfruntăm Rusia și să ne apărăm dacă Rusia alege să acționeze împotriva intereselor noastre," a adăugat generalul.

Trump, care ar trebui să preia fotoliul de la Casa Albă peste opt zile, a admis miercuri că Rusia este cel mai probabil în spatele atacurilor cibernetice asupra Comitetului Național Democrat pentru a obține acces la corespondența electronică a oficialilor democrați în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Serviciile secrete americane au ajuns la această concluzie în urma unei investigații, iar rezultatele acesteia au fost trimise săptămâna trecută președintelui american în exercițiu, Barack Obama, și președintelui ales Trump.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN