Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pe harta bogaţilor lumii se află şi un român. Topul ţărilor bogate

Friday, 16 December 2016, 11:39 Sursă: REALITATEA TV

Clasificarea miliardarilor lumii a fost făcută în funcţie de mai multe criterii. Printre ele se numără sursa averilor, înființarea unei companii, venituri obținute din funcții de conducere și investiții în sectorul financiar.

Aşadar, în Statele Unite ale Americii sunt cei mai mulţi miliardari, 30,2 la sută.  Dintre aceştia, cei mai mulţi, 32,1 la sută, au ajuns în acest top după ce şi-au înfiinţat propria companie. 28,9 de procente şi-au moştenit averile. La o diferenţă mică, 26,8 la sută din bogaţii Americii au câştigat de pe urma investiţiilor în sectorul financiar. Cu o pondere mai mică, de 8,4, sunt cei care se află în funcţii de conducere. Minoritari, cu 3,8 procente, sunt americanii care şi-au obţinut averile prin relaţiile politice sau prin exploatarea resurselor.

China, a doua mare economie a lumii, se află la mare distanţă faţă de Statele Unite ale Americii având doar 9,2 la sută din bogaţii lumi.

În plus, are puţini miliardari care şi-au moştenit averile, aceştia cumulând doar doi la sută. La polul opus sunt cei care s-au îmbogăţit în urma înfiinţări unei companii. Aproape la egalitate sunt chinezii care se află în posturi de conducere, de 25 de procente, şi cei care au câştgat de pe urma investiţiilor în sectorul financiar. Puţini sunt şi cei care se află în acest top prin relaţiile politice sau prin exploatarea resurselor, doar 9,2 la sută.

În Rusia, majoritatea miliardarilor s-au îmbogățit mulțumită relațiilor politice. Acelaşi lucru este valabil şi pentru România.  Diferenţa este că în Rusia locuiesc 6,7 la sută dintre miliardarii lumii, iar ţara noastră are un procent de doar 0,1 la sută.

Potrivit unui studiu Knight Frank, în România au fost identificați anul trecut doi miliardari și 20 de milionari în dolari. Însă, conform ierarhiei anuale realizate de Forbes, însă, România are un singur miliardar în dolari - omul de afaceri Ion Țiriac. 

 

LEGENDĂ HARTĂ: ROSU - moşteniri

VERDE - înființarea unei companii
ALBASTRU - venituri obținute din funcții de conducere
PORTOCALIU - relații politice și venituri din exploatarea resurselor
GALBEN - investiții în sectorul financiar

Sursa: howmuch.net 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN