Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul stângii radicale din Spania le cere Franței și Italiei facă pași mai fermi spre Grecia

Monday, 06 July 2015, 20:17 Sursă: REALITATEA.NET

''De la început, Matteo Renzi (premierul italian) și Francois Hollande (președintele francez) au dat dovadă de o atitudine diferită, o atitudine pozitivă referitoare la Guvernul grec. Cred că ei pot acum să facă pași mai fermi'' în direcția Greciei, a declarat într-o conferință de presă liderul Podemos, Pablo Iglesias.

Printre socialiștii italieni și francezi, unii îi sunt favorabili, ''în special în Franța'' în cadrul Partidului Socialist, ''unde sunt numeroși partizanii unei politici mai suveraniste decât cea a lui Francois Hollande''.

''Acest viraj al socialiștilor este necesar, le întindem mâna (...) Îi așteptăm în materie de apărare a drepturilor omului și a democrației'', a adăugat liderul Podemos.

Pablo Iglesias, un profesor de științe politice în vârstă de 36 de ani, care a înființat Podemos împreună cu alte cadre universitare în ianuarie 2014, a salutat ''victoria democrației'', la încheierea unui referendum organizat duminică în Grecia privind planul de reforme propuse de către creditorii Atenei, respins de către greci.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN