Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul britanic va fi suspendat în septembrie! Cererea premierului Johnson a fost aprobată

Wednesday, 28 August 2019, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Parlamentul va fi suspendat la doar câteva zile după ce parlamentarii vor reveni din vacanța parlamentară în septembrie și cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Brexit.

"Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019.", se arată într-un comunicat oficial.

Teoretic, această măsură ar trebui să permită premierului să își susțină discursul prin care va prezenta planurile mandatului său, pe 14 octombrie. Practic, suspendarea activității până după acest discurs îi va împiedica pe deputați să oprească Brexit-ul fără acord pe care guvernul și-l dorește.

Ideea suspendării parlamentului - cunoscută sub numele de prorogare - a generat controverse, criticii avertizând că mișcarea este de fapt o împiedicare a activității parlamentarilor aleși în mod democratic să reprezinte voința cetățenilor.

Potrivit BBC, doar un număr mic de miniștri știau de mișcarea făcută de guvern.

Mai mulți parlamentari din toate partidele și-au anunțat intenția de a bloca un Brexit fără acord. Dacă Regina va aproba însă solicitarea guvernului, Parlamentul va avea la dispoziție un timp foarte scurt pentru a face acest lucru.

Reacțiile au apărut imediat. Tom Watson, liderul adjunct al Partidului Laburist, a catalogat mișcarea drept un ”afront scandalor la adresa democrației”.

Nicola Sturgeon, prim-ministru al Scoției, i-a îndemnat pe deputați să se opună planului. ”În caz contrar, ziua de azi va rămâne în istorie drept una întunecată pentru democrația Regatului Unit”, a spus Sturgeon, o adversară a Brexit-ului.

Președintele Partidului Conservator James Cleverly a apreciat însă că solicitarea adresată Reginei este una normală, la care orice guvern ar apela.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN