Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul britanic și-a dat acord pe Brexitul propus de Johnson și UE

Tuesday, 22 October 2019, 22:58 Sursă: REALITATEA.NET

Acordul de Brexit convenit de premierul britanic Boris Johnson cu UE a făcut un prim pas în Parlamentul Regatului Unit, care a adoptat implementarea legii, pavând calea pentru un studiu detaliat al textului, relatează AFP. Cu toate acestea Parlamentul a refuzat marți examinarea accelerată a acordului, punând în pericol șansele Marii Britanii de a părăsi UE pe 31 octombrie.

Aprobat cu 329 pentru și 299 împotrivă cu doar nouă zile înainte de data stabilită pentru divorț, această susținere inițială a acordului trebuie urmată de un vot extrem de incert cu privire la calendarul dezbaterilor, pe care guvernul îl vrea aprobat în Camera Comunelor în ședința de joi, pentru ca pe 31 să se producă Brexitul.

Deputații au respins însă, cu 322 de voturi calendarul prevăzut pentru o aprobare a legii de aplicare a acordului până joi, un termen prea scurt pentru a dezbate un text de 110 pagini.

Boris Johnson a exprimat nemulţumire în legătură cu respingerea programului de trei zile propus pentru aprobarea legislaţiei aferente Acordului Brexit şi a anunţat suspendarea procedurii de aprobare a documentului.

Acesta spune că nu vrea o amânare și va continua să discute cu liderii celor 27 de state până când vor decide dacă le vor acorda o amânare sau nu.

Jeremy Corbyn i-a transmis lui Boris Johnson să fie lucreze cu deputații și să fie de acord cu un calendar rezonabil, pentru că calendarul prevăzut de premier este prea scurt pentru a analiza impactul economic al legii.
 

Leo Varadkar, premierul Irlandei, a salutat, votul Camerei Comunelor în favoarea continuării procedurii de aplicare a Acordului Brexit, dar a cerut clarificări din partea Londrei, potrivit Mediafax.

"Este de salutat faptul că membrii Camerei Comunelor s-au pronunţat cu o majoritate clară în favoarea legislaţiei necesare pentru aplicarea Acordului Brexit. Aşteptăm viitoarele evoluţii de la Londra şi Bruxelles şi noii paşi, inclusiv programul de transpunere a legislaţiei şi necesitatea amânării Brexit", a declarat Leo Varadkar.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN