Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul Boliviei respinge acuzațiile de trafic de influență aduse președintelui Evo Morales

Wednesday, 11 May 2016, 07:33 Sursă: REALITATEA.NET

Parlamentarii au aprobat raportul de anchetă al unei comisii mixte potrivit căruia "toate procedurile de atribuire a contractelor firmei chineze CAMC s-au derulat în cadrul legal", a anunțat președinta Camerei Deputaților, Gabriela Montano, scrie Agerpres.

Raportul, considerat parțial de opoziție, a rezolvat încă o problemă delicată pentru șeful statului, după anunțul, luni, al respingerii de către justiție a unei cereri de stabilire a paternității care îl viza. Gabriela Zapata susține că în urmă legăturii sale cu șeful statului a dat naștere unui băiat, o afacere care luni întregi a fost pe prima pagină a ziarelor.

"Nu există nicio dovadă care să confirme teoria traficului de influență de către președintele Evo Morales, a dat asigurări președinta comisiei de anchetă, deputata Susana Rivero, din partidul socialist aflat la putere.

După o dezbatere de zece ore, Parlamentul reunit în congres a stabilit că "procedurile în care firma chineză a câștigat au fost competitive" atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar, a explicat Gabriela Montano.

Gabriela Zapata, 28 de ani, care a fost director comercial al acestei firme din domeniul construcțiilor, se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii februarie sub acuzația de îmbogățire ilicită. CAMC a câștigat pe lângă statul bolivian șapte contracte în valoare totală de 576 de milioane de dolari.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN