Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PARADĂ URIAȘĂ în Piața Roșie din Moscova. Vladimir Putin, discurs triumfal

Friday, 09 May 2014, 15:10 Sursă: Mediafax

După trecerea în revistă a trupelor de către ministrul Apărării Serghei Şoigu, pe muzică de fanfară militară, liderul de la Kremlin a luat cuvântul, în Piaţa Roşie, în faţa militarilor şi veteranilor din al Doilea Război Mondial.
- "Apărarea intereselor".

Ziua de 9 mai "este o sărbătoare în care triumfă forţa atotputernică a patriotismului, în cursul căreia simţim în mod special ceea ce înseamnă să fii credincios patriei şi cât de important este să-i apărăm interesele", a subliniat el.

"Voinţa de fier a poporului sovietic, curajul şi fermitatea sale au salvat Europa de la sclavie", a continuat Putin. "Ţara noastră este cea care i-a gonit pe fascişti până în bârlogul lor, a obţinut înfrângerea lor completă şi definitivă, a învins cu preţul a milioane de victime şi încercări teribile", a adăugat şeful statului rus.

Rusia sărbătoreşte anual victoria Aliaţilor în al Doilea Război Mondial pe data de 9 mai - capitularea fiind semnată la Berlin pe 8 mai, seara târziu, adică pe 9 mai după ora Moscovei.

Însă acest eveniment, prin care Rusia îşi etalează puterea militară restaurată, afişând lansatoare de rachete, tancuri de asalt şi bombardiere grele, prezintă o importanţă crucială, în acest an, pentru Kremlin, care se opune Occidentului asupra Ucrainei.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN