Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc vizitează România în mai 2019 - presă

Friday, 05 October 2018, 14:50 Sursă: REALITATEA.NET

Papa Francisc va ajunge în România în primăvara anului viitor. Potrivit publicației spaniole periodistadigital.com, Suveranul Pontif va vizita țara noastră și Bulgaria cel mai probabil în luna mai 2019. 

Papa Francisc, transmit sursele citate, va veni în cele două țări majoritare ortodoxe cu un puternic mesaj de deschidere ecumenică. 

Vizita nu a fost confirmată oficial deocamdată, iar programul se află în curs de actualizare. Publicația spaniolă citată precizează însă că, potrivit informațiilor, în România, vizita ar putea include o oprire la catedrala din București și o posibilă slujbă în Parcul Izvor.

O posibilă vizită a Papei în România a fost anunțată la începutul anului în curs, când Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu papa la Vatican.

După anunțul lui Dăncilă, Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Catolice Bucureşti, a scris pe Facebook, despre vizita Suveranului Pontif în România:

„Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă:
Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită„.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN