Oraşul care interzice paharele de cafea de unică folosinţă

Friday, 26 February 2016, 09:04 Sursă: REALITATEA.NET

Există o statistică conform căreia, dacă se adună toate paharele de cafea folosite într-un an de compania lider germană Keurig şi se aliniază, globul ar putea fi înconjurat de 12 ori.

Adaugă părerea ta

Aceste cupe mici sunt fabricate dintr-un amestec de plastic şi aluminiu, iar cele mai multe dintre staţiile de reciclare din lume nu dispun de facilităţi pentru a le recicla în mod corespunzător.

Este o tendinţă extrem de dăunătoare şi vom avea nevoie de zeci de ani ca să ne "lipsim" de ele, iar oraşul german Hamburg tocmai a devenit primul din lume care a interzis utilizarea acestui tip de pahare de unică folosinţă în toate instituţiile gestionate de guvern.

"Aceste produse provocă un consum inutil de resurse şi generează deşeuri care nu pot fi reciclate şi de multe ori conţin poluanţi din aluminiu. Cupele nu pot fi reciclate cu uşurinţă, deoarece acestea sunt de multe ori realizate dintr-un amestec de plastic şi aluminiu", a declarat Jan Dube, de la Departamentul de Mediu şi Energie din Hamburg.

Această decizie, care este parte a unei mişcări mai largi de a face oraşul mai prietenos mediului şi sustenabil, vine ca răspuns la recenta explozie a acestor produse de-a lungul ultimilor ani, scrie Descoperă.

Alte articole din: EUROPA