Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Operațiune antijihadistă în Belgia: Cinci persoane au fost inculpate pentru terorism

Friday, 16 January 2015, 23:15 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului federal, Eric Van der Sijpt, una dintre persoanele arestate este presupusul jihadist, care a supraviețuit asaltului dat de forțele de ordine, joi seară, la Verviers, în estul țării. Totodată, Eric Van der Sijpt a precizat că celelalte două persoane care au fost închise au fost reținute, joi seară.

Alți doi inculpați au fost "eliberați pe cauțiune", a precizat purtătorul de cuvânt care a refuzat, "în interesul anchetei", să dezvăluie identitatea suspecților ori să ofere alte informații suplimentare.

Celelalte opt persoane reținute, joi, în cadrul operațiunii antiteroriste nu vor fi puse sub acuzare.

Potrivit purtătorului de cuvânt, un judecător de instrucție a emis un mandat european de arestare pe numele a doi belgieni reținuți de vameși în Alpii francezi, în timp ce, plecați din Belgia joi seară, încercau să fugă în Italia.

Presa belgiană l-a identificat pe supraviețuitorul asaltului de la Verviers ca fiind Marouane T. Conform avocatului său, Didier de Quévy, citat de cotidianele grupului Sudpresse, individul a negat că ar fi implicat în proiectul unui atentat și că ar fi mers în Siria, explicând prezența la locul asaltului prin participarea la traficul de droguri.

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN