OFICIAL: O nouă întâlnire Donald Trump cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un

Friday, 18 January 2019, 22:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la sfârşitul lunii februarie, a anunţat, vineri seară, Casa Albă.

Anunţul a fost făcut după ce Donald Trump s-a întâlnit la Washington cu un emisar al Coreei de Nord, Kim Yong Chol, informează mediafax, citând USA Today.

"Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Yong Chol şi au discutat o oră şi jumătate despre denuclearizare şi despre al doilea summit, care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Donald Trump aşteaptă întrevederea cu preşedintele Kim, care se va derula într-un loc care va fi anunţat ulterior", a adăugat Sarah Sanders.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a declarat, pe 1 ianuarie, că vrea menţinerea angajamentului denuclearizării, însă a avertizat că ar putea schimba atitudinea dacă Administraţia Donald Trump nu anulează sancţiunile.

"Dacă Statele Unite nu menţin promisiunea făcută în faţa întregii lumi şi insistă cu sancţiunile şi cu presiunile asupra ţării noastre, s-ar putea să nu mai avem altă opţiune decât de a analiza noi modalităţi de garantare a suveranităţii şi intereselor noastre", a transmis Kim Jong-Un, într-un discurs televizat.

Liderul nord-coreean s-a întâlnit, în iunie 2018, cu Donald Trump şi au discutat despre denuclearizare în Peninsula Coreea, dar nu au fost stabilite măsuri concrete. După summit, Phenianul a suspendat testele nucleare şi balistice. Kim Jong-Un a semnalat intenţia de a se întâlni din nou cu Donald Trump.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri