Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama, anunţ foarte dur după atacurile armate care zdruncină SUA: Nu pot face totul singur!

Saturday, 03 October 2015, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a-și convinge adversarii republicani care controlează Congresul și sunt "uniform opuși" oricărei reforme de control al armelor, "voi vorbi despre aceasta regulat... și politizarea acestui lucru din cauza inacțiunii noastre este o decizie politică", a criticat Obama într-o conferință de presă la Casa Albă.

Joi, Chris Harper Mercer, un tânăr de 26 de ani, a deschis focul în campusul universității Umpqua din Oregon (nord-vestul SUA), făcând nouă morți și circa douăzeci de răniți înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

Câteva ore mai târziu, președintele Obama s-a exprimat cu furie despre acest nou atac armat ce a îndoliat Statele Unite, denunțând o "rutină". A fost pentru a cincisprezecea oară când el s-a exprimat după un astfel de eveniment, amintește France Presse.

"Dacă ne gândim că este normal, atunci trebuie să-l asumăm. Nu cred că acest lucru este normal. Cred că este anormal. Cred că trebuie să se schimbe ceva. Dar eu nu pot face totul singur", a insistat președintele Obama într-un nou apel pentru a se legifera în legătură cu această problemă ce lovește societatea americană de decenii.

Printre altele, președintele SUA Barack Obama, reacționând la un comentariu al candidatului republican la președinție Jeb Bush despre atacul armat din Oregon că astfel de "lucruri se întâmplă", a declarat vineri că poporul american ar trebui să decidă singur dacă comentariul a fost adecvat, notează Reuters.

"Nici măcar nu cred că trebuie să reacționez la așa ceva. Cred că poporul american ar trebui să audă acest lucru și să hotărască singur pe baza faptului că la fiecare câteva luni avem ucideri în masă", a afirmat Obama în conferința de presă de la Casa Albă.

Vorbind mai devreme la un eveniment în Greenville, Carolina de Sud, despre atacul armat comis joi în Oregon, în care nouă persoane au fost ucise, Bush a spus: "Uite, astfel de lucruri se întâmplă, există întotdeauna o criză și impulsul este întotdeauna de a face ceva, și nu este neapărat un lucru bun", notează Reuters.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN