Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama a transmis un mesaj, după atacul de la Munchen

Friday, 22 July 2016, 23:08 Sursă: REALITATEA.NET

„Nu ştim exact ce se întâmplă acolo, dar, în mod clar, inimile noastre sunt alături de cei care ar putea fi răniţi”, a spus el.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că Statele Unite sunt pregătite să ofere Germaniei “toată susţinerea de care ar putea avea nevoie”.

Poliţia din Munchen caută trei atacatori înarmaţi, după atacul de la centrul comercial Olympia, a declarat un purtător de cuvânt pentru DPA.

Şase persoane au fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald's dintr-un mall din Munchen. Poliţia îndeamnă locuitorii şi turiştii să rămână în case, să se adăpostească în clădiri şi să evite locurile publice, inclusiv autostrăzile. Cluburile din oraş vor fi închise vineri noapte.

Primăria a trimis alerte pe smartphone prin care le cere locuitorilor să rămână înăuntru.

Atacul - al doilea comis în Germania săptămâna aceasta - a avut loc imediat după ora locală 18.00 (19.00, ora României) la mallul Olympia-Einkaufszentrum, situat în partea de nord al oraşului Munchen. Acesta a fost evacuat.

Compania feroviară Deutsche Bahn a oprit traficul feroviar către gara din Munchen, care a fost evacuată, iar operatorul transportului din oraş, MVG, a oprit toate mijloacele de transport în comun - metrouri, autobuze şi trolee - pentru ca poliţia să poată prindă atacatorul sau atacatorii.

Susţinătorii grupării teroriste Stat Islamic au sărbătorit pe reţelele de socializare atac. Pe de altă parte, martori au sugerat că atacatorii ar fi vorbit germana fără accent şi ar fi insultat imigranţii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN